Please enable JavaScript to experience the full functionality of mail.com.

PGA CHAMPIONSHIP '20: A trivia quiz that covers a century

How well do you know the history of the PGA Championship? Try this quiz: 1. Who won the last time the PGA Championship was the first major of the year? a.) Jack Nicklaus b.) Walter Burkemo

c.) Don January

2. Who holds the record for largest victory margin in the PGA Championship?

a.) Tiger Woods b.) Rory McIlroy

c.) Davis Love III

3. The oldest PGA champion is also the oldest to win any major. Name him.

a.) Julius Boros b.) Jerry Barber

c.) Tommy Armour

4. Where was the PGA Championship first played in California?

a.) Riviera b.) Hillcrest

c.) Olympic Club

5. Since the world ranking began in 1986, the lowest-ranked player to win the PGA Championship was No. 169 in the world. Who was he?

a.) Shaun Micheel b.) John Daly

c.) Y.E. Yang

6. Jim Furyk and Adam Scott are among three players in this PGA Championship who played both World Golf Championships and the Presidents Cup at Harding Park. Name the other.

a.) Phil Mickelson b.) Steve Stricker

c.) Zach Johnson

7. Who won the first sudden-death playoff in major championship history at the 1977 PGA Championship?

a.) Fuzzy Zoeller b.) Lanny Wadkins

c.) Lee Trevino

8. Of the 17 rounds of 63 at the PGA Championship, who had the first one?

a.) Raymond Floyd b.) Bruce Crampton

c.) David Graham

9. John Daly started as the ninth alternate in 1991. Who withdrew to let Daly into the PGA Championship he won at Crooked Stick?

a.) Mike Reid b.) David Berganio Jr.

c.) Nick Price

10. Who is the only player to shoot 63 in consecutive years in a major, both times at the PGA Championship?

a.) Brooks Koepka b.) Jose Maria Olazabal

c.) Thomas Bjorn

11. Who was the first player to win the PGA Championship two times in a row?

a.) Walter Hagen b.) Jim Barnes

c.) Denny Shute

12. Who has the most professional majors without ever having won the PGA Championship?

a.) Bobby Jones b.) Arnold Palmer

c.) Tom Watson

13. Who is the youngest player to win the PGA Championship?

a.) Tom Creavy b.) Gene Sarazen

c.) Tiger Woods

14. Jack Nicklaus broke the record for most majors at the 1973 PGA Championship in his native Ohio. Name the course.

a.) Inverness b.) Canterbury

c.) Firestone

15. Who was the player who lost in the championship match in 1957 and won the next year when the PGA Championship switched to stroke play?

a.) Dow Finsterwald b.) Bob Rosburg

c.) Jerry Barber

16. Who was the last player to win the PGA Championship in his first try?

a.) Shaun Micheel b.) Keegan Bradley

c.) Hal Sutton

17. Who is the only player to win the PGA Championship twice on the same golf course?

a.) Tiger Woods b.) Walter Hagen

c.) Paul Runyan

18. John Mahaffey owns the PGA Championship record for the greatest final-round comeback at seven strokes. Who was the 54-hole leader?

a.) Greg Norman b.) Tom Watson c.) Arnold Palmer

ANSWERS

1. a

2. b

3. a

4. b

5. a

6. c

7. b

8. b

9. c

10. a

11. b (Barnes won in 1916 and 1919. It was not held in between because of World War I)

12. c

13. b

14. b

15. a

16. b

17. a

18. b

Sponsored Content